Nuorisoseurantalon vuokraus Kesä 2020

24.01.2020

Rytkyn nuorisoseuran talo

Vuokrausehdot ja ohjeet

Tutustu vuokrausohjeisiin ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta, jotta olet tietoinen tilojen vuokraajan velvollisuuksista. Kysy, mikäli olet epävarma mitä ohjeissa tarkoitetaan.

Talon vuokraus ja vastuut

Talo vuokrataan siivottuna ja se palautetaan siivottuna. Talon edellytetään olevan siinä kunnossa, kuin se on vuokraajalle annettu. Juhlatilat on oltava luovutuskunnossa ja siivottuna viikonloppuna sunnuntaihin klo 16:00 mennessä.

Siivoamatta jätetystä talosta perimme erillisen siivousmaksun 200 € + tarvittavat lisäsiivoustunnit. Mikäli tarvitaan useampi siivooja, veloitamme 50€/tunti/siivooja. Myös kalusteet tulee olla järjestettynä alkuperäisillä paikoillaan.

Vuokraaja on vastuussa talosta ja kaikesta irtaimistosta sekä koneista vuokrauksen ajan. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan talolle aiheuttamistaan vahingoista ja korvaamaan ne Länsi-Kuopion Nuorisoseuralle.

Kaikki varaukseen tai talon kuntoon liittyvät huomautukset tulee välittömästi ilmoittaa Nuorisoseuralle: Emäntä Anita Helen puh. 050 550 6850.

Vuokraajan edustajalla on oikeus käydä tiloissa vuokra-ajalla huoltotoimenpiteissä.

Maaseudulla ukkosten ja tykkylumien aikaan sähkökatkot on mahdollisia. Nuorisoseura ei vastaa näistä ja mahdollisista muista sääilmiöistä johtuneista haitoista. Huomioithan myös omien laitteiden esimerkiksi musiikintoistovälineiden kytkeminen pois päältä ukkosmyrskyjen aikaan ja sähkövikojen ehkäisemiseksi on parasta ottaa niiden sähköpistokkeet kokonaan pois pistorasioista. Talolla ei ole aggregaattia.

Koneet ja laitteet

Koneiden ja laitteiden oikea käyttö opastetaan ennen niiden käyttöä. Ohjeet löytyvät lisäksi niiden läheisyydestä. Varmista koneiden oikea käyttötapa vahinkojen välttämiseksi. Koneiden huolimattomasta käytöstä aiheutuneet korjauskulut peritään vuokralaiselta.

Vastuuhenkilöt

Vuokralaisen on nimettävä kaksi vastuuhenkilöä juhlien järjestämisen ajaksi ja ilmoittaa heidän yhteystietonsa vuokraussopimuksen yhteydessä.

Vuokraaja/vastuuhenkilöt huolehtivat juhlien päättymisestä ajallaan, valojen sammuttamisesta, ettei ulos tai sisälle jää kynttilöitä palamaan ja ikkunoiden ja ovien sulkemisesta.

Avaimet

 Avain on kotelossa kuistissa ja siihen se myös palautetaan. Avainkotelon koodin saatte viikkoa ennen juhlia. Jos avain katoaa, peritään lukon vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Sopimuksen purkaminen

Varaus on sitova, kun olet tehnyt varauksen. Maksuohjeet toimitetaan sähköpostilla varaajan sähköpostiin. Varausmaksu 100€ pidätetään vuokrasta eikä sitä palauteta varauksen peruuntuessa alle kahta kuukautta ennen tapahtumaa.  Loppusumma vuokrasta on maksettava viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin.

Vuokranantajalla on oikeus purkaa sopimus ylipääsemättömän esteen vuoksi.

 

 

 

Hiljaisuus

Juhlat päättyvät klo 02:00 ja valomerkin aika on klo 01:30. Aikarajoitus koskee tilojen käyttöä sekä ulkoalueita.

Talon päädyssä sijaitsee asukkaan pieni rajattu piha-alue. Kunnioitamme kaikki yksityisyyttä ja sen läheisyydessä melua on vältettävä koko juhlien ajan. On kohteliasta ilmoittaa asiasta myös juhlavieraille.

Tupakointi

Tupakointi on ehdottomasti kielletty sisätiloissa. Vuokraajan tulee järjestää tupakointipaikka etupihan puolelle ja varmistaa, että tupakoitsijoiden käytössä on peltiset/lasiset tuhka-astiat. Talolla on tuhka-astioita lainattavissa tarvittaessa. Huomioitahan tässäkin paloturvallisuuden  ja metsäpalovaarat kuivana kesänä.

Tupakan tumpit sammutetaan ja jätetään ainoastaan niille varattuihin astioihin. Vuokraaja huolehtii myös ulkoalueiden siisteydestä!

Pysäköinti ja ulkoalueet

Autot jätetään parkkialueelle. Huoltoajo mukaan lukien, on ajo sallittu vain hiekalla olevalla alueella. Muistathan kertoa tämän myös muille juhlien järjestelijöille jo etukäteen.

Sähkötolpalliset pysäköintipaikat on varattu asukkaalle.

Piha-alueelle ei saa parkkeerata moottoriajoneuvoja, poikkeuksena morsiusparin hääauto, joka ei kuitenkaan saa tukkia huoltoreittejä, eikä lainkaan nurmialueille.  

Piha-alue käsittää juhlijoille pääoven edessä sijaitsevan alueen, joka rajoittuu metsään ja piharakennukseen. Pelto ja metsä ovat yksityisalueita.

Juhlien ajaksi on hyvä tehdä esimerkiksi kukista tai muista esineistä este pihaan tuloväylälle. Poikkeuksena on tietenkin liikuntaesteiset. Talolla ei ole pyörätuolille ramppia ja WC:t ovat alakerrassa, jonne ei pyörätuolilla pääse. Isolle automäärälle kannattaa olla parkkipaikalla ohjaajat.

Roskat

Vuokraajan on huolehdittava roskat parkkialueen roskasäiliöihin, joita on kaksi kappaletta parkkialueella. Roskien keräys ja vienti ei kuulu tilattuun loppusiivoukseen. Molemmissa säiliössä lukee NUORISOSEURA. Jos käytät kertakäyttöastioita, polje jätesäkkiä kasaan, jotta roskia mahtuu enemmän säiliöön.

Pullot ja tölkit kuuluvat kierrätykseen eikä roskikseen. Vuokraaja huolehtii pullot ja tölkit mukanaan kierrätykseen. Pantittomat tölkit voi jättää metallien keräysastiaan.

Pahvit voi laittaa puuvaraston reunaan litistettyinä, älä laita niitä roskasäiliöön. Biojätteille ei ole kiinteistössä omaa lajitteluastiaa, joten ne voi laittaa sekajätteeseen.

Muuta huomioitavaa

Drone-lennokeilla kuvaaminen alueella on kielletty. Lemmikkieläinten pito sisätiloissa ei ole sallittu ja ulkoalueella eläimet on pidettävä kytkettynä ja valvottuna. Kakat on siivottava alueelta.

Alueella ja juhlatiloissa ei saa majoittautua. Matkailuautolla/-vaunulla oleskelua alueella ei myöskään ole sallittu juhlien päätyttyä.

Lipputankoon löytyy lippu eteisen kaapista. Muistathan lippusäädökset, ks. netistä. Jokaisella on oikeus liputtaa Suomen lipulla silloin, kun katsoo sen aiheelliseksi. Liputtamisesta annetun asetuksen[2] 4. §:n mukaan "Liputus alkaa kello 8 ja päättyy auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään kello 21".

 

Koristelut

Koristeita ym. ei saa kiinnittää pakkausteipillä, ilmastointiteipillä eikä kaksipuoleisella teipillä mihinkään pintaan. Nastat, pienet naulat ja sinitarra ovat luvallisia kiinnitystarvikkeita. Muistathan siivotessasi irrottaa myös kiinnikkeet pois.

Paloturvallisuus

Kynttilöitä saa polttaa, mutta muistathan paloturvallisuuden. Loppuillasta on hyvä kerätä kynttilät pois turvallisuuden vuoksi. Ulkoalueella saa polttaa kynttilöitä palamattomilla niille tarkoitetuilla alustoilla tai esimerkiksi kynttilälyhdyissä, ei kuitenkaan kuistilla tai ihan seinien vierustoilla.

Ulkotulia ei saa polttaa 2 metriä lähempänä rakenteita eikä isoja roihuja tai ns. jätkänkynttilöitä 4 metriä lähempänä palavaa materiaalia. Ulkotulet on sammutettava juhlien päätyttyä. Muistathan kerätä ulkoalueelta roihujen peltiastiat myös roskikseen.

Jos poltat jätkänkynttilöitä talvella, siivoa niiden jäljet pois. Myös mahdolliset steariinin valumat kuuluu vuokraajan puhdistettavaksi.

Astiat ja muut tarvikkeet

Ottakaa kuvat nuorisoseuran astioista, joita käytätte, jotta ne eivät lähde pitopalvelun mukaan. Varmistakaa, että kuvat ovat myös niillä, jotka tyhjentävät ruokia jääkaapeista.

Astioitten käyttö kuuluvat talon vuokraan. Mikäli jotain rikkoutuu, olethan rehellinen ja ilmoitat siitä. Onhan kiva, että seuraavilla vuokraajilla on myös astioita riittävästi. Rikkoontuneista astioista perimme uuden vastaavan hinnan.

Varaa myös leivinpaperia, jos tarvitset uunissa.

Pese käyttämäsi astiat. Myöskään tämä ei kuulu tilattuun loppusiivoukseen.  Jätä astianpesukoneen luukku hieman auki lähtiessäsi.  Käyttämäsi astiapyyhkeet jätä ilmavasti kuivumaan, viemme ne pesuun. Tyhjennä tiskikaappi ja laita astiat paikoilleen.

Varaa wc-paperia, käsipyyhepaperia, talouspaperia. Talolla on aina ensimmäinen hätävara, mutta jokainen tuo omat paperit.

Talolla on 3 jääviileäkaappia ja yksi pieni pakastin, jossa voi tehdä esim. jäitä ja säilyttää jäätelöä. Jätähän myös jääkaapit siivottuna jäljiltäsi.

Ulkopenkit ovat liiterissä. Talon sisäpenkkejä ei saa viedä ulos. Myös kaksi ulkopöytää on talolla.

Ilmoitathan paljonko vieraita juhliisi tulee ja tarvitsetko näyttämöä esiintyjää varten, jotta voimme järjestellä juhlatilan pöydät sen mukaisesti.

Talon näytössä voimme kertoa miten pöydät kasataan ja puretaan, jos juhlien aikaan sen tarvitsee tehdä esim. tanssitilaa varten. Kasauksessa ja purussa on pikkuniksit.

Juomatarjoilu

Voit tarjota vieraillesi omia alkoholijuomia (erillistä alkoholitarjoilulupaa ei tarvitse hakea). Alkoholia ei saa myydä!

Tarpeellisia mittoja

Pingispöytä pitopöydäksi                                

pituus 275, leveys 153, korkeus70

Juhlapöydät  saliin 10 kpl

pituus 200 leveys 7m

Muut pöydät  6 kpl

leveys 70, pituus 125              

Irtotuoleja n 20 kpl                                           

Salin pituus  9m ( lavan reunalta uunin eteen )

Salin leveys  7m

 

Pieni muistilista mitä vuokraajan on hyvä/pitää itse tuoda:

-wc-ja talouspaperit sekä käsipyyhkeet

- pöytäliinat

- foliot, tuorekelmut, leivinpaperit

- jatkojohdot

- kiinnitystarvikkeiksi nastat, oranssi teippi, pienet naulat

- keittiössä tarvittavat erikoisvälineet pullasudit, siivilät, vatkaimet ym.

Pitopalvelulta voi ottaa liinat tai esim. Pesuleenat on myös joka vuokraa liinoja. Monet käyttävät Ikean edullisimpia aluslakanoita koska sen koko on juhlapöytään juuri sopiva. Talolla on silityslauta- ja rauta.

Loppusiivous

Lattiat on lakaistava ja pyyhittävä kostealla. Lattiat on helpoin lakaista kuivalla lankamopilla. Siivousvälineet löytyvät alakerrasta heti rappujen vieressä olevasta varastosta. Palauta ne myös sinne ja jätä kuivumaan. Pesuaineet ja siivousvälineet ovat talolta ja niitä saa käyttää.

Lainattavat siivousvälineet on valittu talolle siten, että käsiä ei tarvitse vesissä liottaa. Myös on riski, että lattialla on juhlien jälkeen lasinsiruja ja siksi suositeltavaa ja helppoa käyttää siivouksessa moppeja.

Siivousvälineet

 • Siivousvälineet ja pesuaineet löydät alakerran varastosta.
 • Puhtaat luutut ovat hyllyssä.
 • Kosteaan pyyhintään tarkoitetut mopit on paikoillaan seinätelineessä ja käytettyäsi laita ne seinätelineeseen kuivumaan.
 • Laita käyttämäsi luutut kuivumaan telineeseen, niin ne viedään siitä pesuun.

Keittiö

 • Muista pyyhkiä (tarvittaessa pestä) uuni ja uunipellit! Ja tarkista, että uunipellit eivät lähde pitopalvelun mukaan.
 • Pyyhi myös keittiön oviin tulleet likatahrat.
 • Huolehdi, että jääkaapit jää puhtaaksi. Pyyhi ne kostealla ja poista tahrat. TALVELLA jätä jääkaappien ovet auki ja sammuta virta.

Piha-alue

 • Tarkista piha-alue roskista ja tupakan tumpeista.
 • Laita ulkopenkit pystyyn liiteriin.

Roskat

 • Tyhjennä roskat WC-tiloista, keittiöstä ja varastotilasta.
 • Vie roskat parkkialueelta löytyvään mustaan isoon jäteastiaan, jossa lukee NUORISOSEURA.
 • Vie pahvit liiteriin, niillä on turha täyttää roskista.

Yläkerran tilat

 • Pyyhi kostealla penkit ja pöydät.
 • Pyyhi lattiat kuivalla mopilla roskista ja lakaise roskakasat.
 • Pyyhi lattiat kostealla mopilla.
 • Kuistin penkit pyyhitään säännöllisesti, mutta siitepölyaikana ne kannattaa pyyhkäistä kostealla vielä juhlapäivänä.

Alakerta

 • Lakaise portaat, käytävä sekä WC-tilat.
 • Pese wc-istuimet pesuaineilla ja kuivaa ne.
 • Moppaa lattiat kostealla

 

 

Taloa näytetään sovitusti, soittele Anita Helen 050 550 6850

 

23.03.2022Kuopion kaupungin yleisavustus
08.01.2021Seurantalon juhlat v. 2021
30.12.2020Opetus- ja kulttuuriministeriön avustus
17.11.2020Uudet vuokraushinnat julkaistu
11.11.2020Uusin Rytkyläene julkaistu
01.10.2020Sählyvuorot
24.01.2020Nuorisoseurantalon vuokraus Kesä 2020
01.10.2019Uusin Rytkyläene julkaistu
30.09.2019Syyskokouskutsu
10.05.2019Rytkyn uimarannan siivoustalkoot

Siirry arkistoon »